Založ si blog

Čo nového do Nového roku. ..

Končí sa ďalší rok, pretože čas nezadržateľne beží a uniká nám pomedzi prsty ako tá najnepolapiteľnejšia a najneúprosnejšia vec aká vo vesmíre vznikla. Čas je aj tá jediná vec, ktorú sa človeku v jeho samoľúbosti a chamtivosti nepodarilo ovládnuť a vlastniť. Ani tí najbohatší a najväčší uzurpátori moci na tejto planéte nedokážu získať viac času ako im je predurčené. Nedá sa skorumpovať ani pritlačiť k múru. Nedá sa vyprosiť ani vyplakať! Je našou súčasťou ale neovplyvnia ho naše úspechy či neúspechy. Bohatstvo či chudoba, škaredosť či krása! Záhadou zostáva prečo sa niekomu ujde času viac, niekomu menej. Ale isté je, že to nie je pričinením človeka. Dokonca ani vtedy ak niekoho zrazí auto alebo ho zastrelia na ulici. Zločin zostáva zločinom ale naplnenie času nevyvrátiteľným faktom. Preto niektorí ľudia prežijú obrovské zranenia, nevyliečiteľné choroby a iní podľahnú poštípaniu hmyzom alebo neprežijú pád zo stoličky..Nikto z nás nemôže zistiť koľko času mu zostáva na uskutočnenie svojich snov či túžob a jediné čo môžme urobiť je, prežiť svoj čas čo najplnohodnotnejšie a najľudskejšie. Hľadať čo najsprávnejšie využitie času pre dobro svoje aj pre dobro iných..

Takže je tu koniec roka a aj mne ako mnohým ďalším chodia po rozume všelijaké ,,každoročné“ predsavzatia ako viac športu, menej cukru, viac hudby či humoru..a samozrejme viac finančných prostriedkov a menej dlhov..

No v návale akejsi autoúprimnosti som premýšľala,čo ??NAOZAJ“by som si priala v tom Novom roku. Aby to bolo lepšie nielen pre mňa ale aj pre moje deti, pre ich deti, pre väčšinu ľudí v našej krajine, v Európe, na našej planéte! Čo by to malo byť??

Myslím si, že čo najmenej pokrytectva! Od ľudí, ktorým sme zverili vedenie a starostlivosť o našu krajinu. Nemali by hovoriť o rastúcom hospodárstve v presvedčení, že občania nevidia tie prázdne podniky, zarastené polia, zdevastované lesy, zapredané pozemky! Nemali by hovoriť o rastúcej zamestnanosti a tváriť sa, že rady nezamestnaných, ľudí, ktorí strácajú pracovné návyky a zástupy tých, ktorí odchádzajú za prácou do cudziny ako kedysi naši dedovia,lebo ich vlastná krajina ich neuživí, nemali by sa tváriť, že títo ľudia neexistujú alebo, že ich je málo..

Nemali by hovoriť ako naša ekonomika rastie a nevidieť ľudí bez domova, ľudí žijúcich na pokraji biedy do ktorej sa nedostali vlastným pričenením ale práve zle a  ľahostajne postaveným sociálnym zákonom.

Nemali by hovoriť ako pomáhajú občanom a pritom stavať zákony tak dvojzmyselne aby jedným pomáhali a iných zatracovali! Nemali by hovoriť o vymožiteľnosti práv a pritom zmeniť ústavu a Jánošikovskú zásadu bohatým brať a chudobným dávať na chudobným brať a chudobu zdierať aby sa bohatí mali stále lepšie a mali stále väčšiu moc!

Pretože chuť po moci tu bola od nepamäti. Chuť a túžba po ovládnutí sveta prebýva v niektorých kruhoch už po stáročia. Mení sa na obrovskú chobotnicu so stále dlhšími a jedovatejšími chápadlami. Preto si mnohí privlastňujú ,,božiu „moc a tvária sa , že všetko to obohacovanie a sústreďovanie moci robia práve v mene božom. V súvislosti s tým čo sa dnes deje vo vojnou zmietaných krajinách a s ,,bohmi rôznej príslušnosti“ ma napadá, že hoci sa tvárime ako veľmi si toho ktorého boha uctievame a milujeme, nenávisť a zabíjanie medzi samotnými ľuďmi bohato prekvitá. Mocní tohto sveta a sfanatizovaní bojovníci sa vlastne nikdy Boha nebáli, len si privlastňujú jeho moc a pretvárajú si ho na svoj obraz a na obraz svojich mocenských potrieb, pričom sa neštítia pravidelne porušovať desatoro..a ubližovať slabším..

Prajem si ľudí vo vedení krajiny, ktorí sa dokážu odosobniť od túžby po moci a peniazoch a budú premýšľať o fungovaní ekonomicky, prakticky a morálne. Pretože dobrý ekonóm nikdy nevytvorí mašinériu úradníkov a úradov na výber či schválenie toho ktorého projektu, pretože vie, že čím viac ľudí o projektoch nezmyselne rokuje tým viac peňazí ho tieto nezmyselné úradné postupy stoja!

A prakticky zmýšľajúci politik si veľmi dobre uvedomuje , že takéto úradovanie spôsobuje bezmedzné predražovanie projektov a predlžuje čas vykonanej práce. Prakticky zmýšľajúcemu politikovi záleží na čo najrýchlejšie zrealizovanom projekte, pretože každý projekt je prínosom pre krajinu a rýchle a kvalitné zavŕšenie jednej práce umožní vykonať prácu ďalšiu.

Morálne zmýšľajúci politik nikdy nedopustí umelé predražovanie a presúvanie kapitálu do súkromných vreciek, pretože vie, že sú to peniaze daňových poplatníkov, teda občanov, ktorí mu dali dôveru. Preto každej firme, ktorá by porušila zákon kvality vykonanej práce a navyše by sa pritom obohatila predražením, by zobral licenciu a tak dal priestor stále kvalitnejším firmám.,, Myslím si,že o tomto hovoril aj prezident Kiska, keď nás porovnával so Švajčiarskom.“

Takže toto si želám v Novom roku 2017! A želám to všetkým ľuďom dobrej vôle! Mier a skutočnú slobodu založenú na úprimnosti a otvorenosti. Nazývať veci pravým menom lebo len tak môžme zlepšiť to, čo je zlé a zveľadiť to čo má zmysel..A dostatok času na to aby sa to stalo skutočnosťou….

 

 

 

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

libanon, hizballáh

Pri izraelských úderoch pri Halabe zomrelo 36 sýrskych vojakov

29.03.2024 06:27

Pri izraelských úderoch namierených na oblasť neďaleko Halabu (Aleppa) na severe Sýrie zahynulo podľa agentúry AFP najmenej 36 sýrskych vojakov.

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40394x
Priemerná čítanosť článkov: 2126x

Autor blogu

Kategórie