Založ si blog

Uhol pohľadu na INTERRUPCIU

Akoby na ,,utíšenie“ vládneho zemetrasenia v našom demokraticky zvolenom parlamente prichádza na pretras zákon o interrupcii, dokonca zákon, ktorý má pojednávať sprísnenie pri schvaľovaní umelého prerušenia tehotenstva.

Je zaujímavé, kedy a pri akých príležitostiach sa táto otázka v politickom dianí objavuje a občas sa na nej radi priživujú rôzni aktivisti. Je dobrá na zakrytie iných problémov a káuz ale v skutočnosti pri všetkej úcte k rodine a k životu nerieši žiadne zásadné problémy, ktoré by v skutočnosti rodinám pomáhali a zmierňovali štatistiku umelého prerušenia tehotenstva.

Mám 55 rokov, deti a vnúčatá, pracovala som až kým som neprišla o zdravie a dnes už aj o príjem. Celý môj život či už pred revolúciou, počas nej i po nej až do dnes je len nekonečným bojom o prežitie,o zachovanie si ešte trochu viery v človečenstvo a sociálny systém, ktorý by konečne chránil aj zvyšok národa,nielen vyvolených!

Hovoriť o tom, že ideme sprísniť nejaký-akýkoľvek zákon, je len politický nič neriešiaci manéver!  Nerozumiem, že ešte aj dnes v 21.storočí môžeme hovoriť o prerušení tehotenstva len ako o ,,hriešnom, nemorálnom a nezodpovednom“ rozhodovaní žien! V prvom rade na počatí sa vždy podieľajú dvaja! A dvaja by mali znášať zodpovednosť! Ak sa už žena alebo partneri rozhodnú pre takýto krok, treba v prvom rade zvážiť,PREČO! k takémuto rozhodnutiu dochádza!

PRETO? že ide o mladé neplnoleté dievča? Zamyslime sa ako sa dnes mladí ľudia vychovávajú? Alebo kto a čo sa na ich výchove podieľa alebo nepodieľa! Bežní rodičia trávia v práci namiesto ôsmych hodín celé dni a niekedy aj víkendy! Deti sú ponechávané na televíziu, počítače,ulicu! Na samých seba! Učitelia riešia platy, rodičia platy, treba z niečoho žiť a v prvom rade platiť účty! Ihriská, telocvične,mládežnícke centrá, kluby a programy na vyplnenie voľného času to je minulosť a tak mládeži mnoho krát zostávajú len ulice,bary a herne a neviazaný sex, doprevádzaný nudou, alkoholom a nezodpovednosťou! Neviem,či aj dnes sa v školách učí o zodpovednosti k pohlavnému styku! Netuším koľko rodičov vie, kde a s kým sa ich neplnoleté deti túlajú neraz aj v nočných hodinách?! So samotným sexom sa stretávajú všade! Vo filmoch ,na internete, v časopisoch, v médiách! Je to taká bežná vec ako jesť či piť..A tak k tomu mnohí mladí pristupujú! Bez úcty a zodpovednosti z následkov!

TAKTO však mnohokrát uvažujú aj dospelí! Pár pohárikov, omamná látka a chvíľkový úlet! Jednorazovka! Bez lásky,úcty, či akejkoľvek zodpovednosti! Aj tu však platí, že sú na to dvaja! Zodpovední za počatie! A za to čo nasleduje..

Zrejme je týchto prípadov čoraz viac,keďže chceme sprísňovať zákony, chceme aby ženy nepdstupovali umelé prerušenie tehotenstva! Chceme aby sa správali zodpovedne! Aby dieťa priviedli na svet a vychovali ho! A to aj v prípade, že Muž si náhle dá odstup,stratí záujem o dieťa či partnerku! A je len na žene ako nastávajúci problém vyrieši! Dúfam, že to neznie feministicky ale v každom prípade je na vine žena-či si už dieťa ako slobodná ponechá alebo ide na interrupciu! A muž..ak je chudák nezamestnaný a má malý alebo žiadny príjem, platí 20 eur alebo aj nič! Alebo je nedolapiteľný a necíti sa povinný platiť výživné, je nepranierovaný verejnosťou či zákonmi! No a matka ak nedokáže vyžiť a postarať sa adekvátne o deti  a platiť účty aj z tých málo eur čo jej štát dá, má smolu a zoberú jej bývanie a potom deti..

A ČO?! s deťmi, ktoré si partneri alebo aj samotná žena rozhodne ponechať a v láske vychovať! AKO štát pristupuje k rodinám ktoré chcú svoje deti? Chráni otcov rodín-živiteľov aby neboli prepúšťaní z práce? Aby nemuseli na nekonečné týždne odchádzať za prácou do zahraničia, len aby uživili svoje rodiny? AKO prispieva štát matkám, ktoré aj študovali aj pracovali aj sa rozhodnú pre viac ako jedno dieťa? Sumou 230 eur? na dve deti!? A otec zarába 560 eur? to nie sú peniaze na stravu, ošetrenie, ošatenie či plienky! To sú najskôr paušály za bývanie a energie, cesta do práce a potom ak niečo zvýši bude na večeru či na lekára! Apropó! Lekár-ak deti ochorejú alebo sa narodia postihnuté! To je smola -však! Jediný, kto je tu chránený štátom, je poisťovňa, lebo jej úradníci rozhodujú ako pomôžu či nepomôžu takýmto rodinám a deťom uľachčiť život pomôckami, zákrokmi, liečením, ktoré vďaka výskumu sú síce na svete ale nie pre každého..či??Tých pár ľudí, ktorým sa pomoci vďaka nadačným šou dostane je len zlomkom skutočného množstva rodín, ktoré doslova prežívajú zo dňa na deň a žijú v dramatických podmienkach!  Prečo?  Pre sociálny systém, ktorý máme nastavený! Pre minimálnu alebo len o niečo vyššiu mzdu, ktorou platia dnešní zamestnávatelia! Najskôr vypočítajte, koľko rodine zostane po odpočítaní paušálov a vydeľte to 31 dňami v mesiaci a potom sa potľapkajte po pleci za ,,vzrastajúcu“ životnú úroveň rodín! Podporujte a ochraňujte rodiny a NARODENÉ DETI,  aby mali vždy na bývanie,jedlo, lekárske ošetrenie, ošatenie, zdravý vývin či vzdelanie,neberte prácu rodičom, dajte im možnosť uživiť svoje rodiny a tráviť s nimi viac času a až potom sprísňujte zákon o interrupcii!

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40495x
Priemerná čítanosť článkov: 2131x

Autor blogu

Kategórie