Vŕta mi to v hlave. ..

8. marca 2021, lamaja, Nezaradené

Dnes sa jedna štvorčlenná rodina lúči so svojim otcom a manželom štyridsať ročným vojakom..Umrel na zápal pľúc, na zlyhávanie orgánov..Je to pre nás srdce drásajúca správa,ktorá okrem bolesti a smútku v našich hlavách vyvoláva stovky otázok. Dnes po roku tápania v neistote a núdzovom stave sa musím spýtať,že prečo napriek všetkým tým katastrofickým scenárom  sme ešte vždy neobrátili kameň na kameni aby sme zistili podstatu vzniku vírusu! Skonštatovali sme , že to zapríčinil netopier! Hoci netopier nie je lastovička! Od prvej chvíle sa vedelo, že najpotrebnejšie sú rúška! A testy! naraz boli tu! Za miliony eur! Už či sú zavádzajúce alebo nie, v každom prípade neliečia! Ale to nebol dôvod miliony na ne a na rúška a dezinfekcie previesť na hľadanie lieku proti vírusu! Zatvárame sa pred prirodzeným životom, počúvame aká je situácia zlá ale lekári nehovoria o tom ako veľmi sa snažia nájsť vhodný liek, máme laboratória, výskumy..

Vytvorila sa skupina niekoľkých ľudí nie na to aby spolu zo svetovými lekármi a vedcami hľadali adekvátne riešenie v podobe liekov ale na to aby zdieľali jediný svoj názor bez oponentov. Pričom len konštruktívne rozhovory rôznych názorov môžu viesť k nájdení tej správnej cesty! K záchrane životov. O tom sa síce veľa hovorí ale nestojí to za nič! príklad! Ak mi nezaberá acylpirín,nebudem ho na silu brať ale budem hľadať iný liek! mýlim sa?

Zaujímavé bolo, že od začiatku sa smelo zatvárať namiesto ,,liečiť,, tých dvoch troch ľudí ktorí sa objavovali! Druhá zaujímavosť bola, keď do ulíc vyšli,,deratizátori.. a postrekovali lavičky, ulice a dokonca aj smetné koše! pripomínalo mi to situáciu, keď akože púštny piesok nám znečistil autá, domy a okolie. nebolo jednoduchšie zobrať stery z lavičiek a porovnať ich napr. z obchodnými centrami alebo reštauráciami? Vtedy by sa dalo hovoriť, že robíme všetko preto aby sme ,,vírusu,,porozumeli a chránili sa pred ním. A možno bolo treba alebo aj je robiť aj vzorky ovzdušia..keď sa už rúškom musíme chrániť aj v prírode! Nie je to paradox?

Možno lekári dostali nariadenie lieky nejako nehľadať, okrem pľúcnych ventilácii-čo asi pri zápale pľúc nestačí- zato stačilo vytvoriť covidové oddelenia a obmedziť príchod nekovidových pacientov, hoci do nedávna platilo,čím skôr lekára navštívime, tým je väčšia šanca na záchranu! Dnes to stratilo opodstatnenie!

Jediným zázrakom, ktorý podľa všetkého na tento tajuplný vírus existuje je očkovacia vakcína. Horúca, na trh uvedená za pár mesiacov. Možno sa farma žralok Pfizer prerátal a nepočítal s tým, že aj iné spoločnosti si budú chcieť ukrojiť z miliardového koláča a tak tu už máme niekoľko horúcich vakcín,ktoré nás majú zachrániť. Firmy síce nepreberajú zodpovednosť za účinky vakcín ale vláda nás uisťuje, že nepotrebujeme lieky, len uveriť vakcínam a tomu, že situácia je zlá. Ale napriek tomu, že je zlá ani lekári nechcú zobrať na seba zodpovednosť za očkovanie. A čo horšie z nejakého dôvodu sa čoraz častejšie objavujú nové a nové mutácie. A tu ma znova napadá otázka, nebolo by vhodné kontrolovať vzduch ktorý dýchame namiesto nás?