Založ si blog

Myšlienky v mojej hlave. ..

Dlho som zvažovala či sa o svoje myšlienky podeliť alebo nie? Ale poznáte to,pri kráčaní každodenným životom,okolnosťami s ktorými sa denne alebo aj občas musíme stretávať,udalosti a správy ktoré nás zahrňujú zľava sprava a zároveň skutočnosť,že častokrát sa síce nikto nepýta na náš názor ale prirodzene sa očakáva , že zaujmeme stanovisko-To správne stanovisko-a bez zbytočných otázok. To všetko nám začne vytvárať v hlavách množstvo otázok, pochybností, obáv alebo smútku.A poriadny zmätok.

Tohto roku nás ,,zasiahol “ zaujímavý a nebezbečno-neurčitý vírus corona! Ja som invalidná dôchodkyňa-čiastočná-(cena tomu, kto toto rozdelenie vymyslel!), zasiahlo ma to síce doma ale ocitli sme sa aj v karanténe a do dnes si plníme potrebné obmedzenia.Svojím spôsobom sme mali šťastie, že máme dom a záhradu, tak sme v uzavretí neprepadali depresii a panike.Prestala som pozerať správy ktoré mi naháňali strach číslami o nakazených a mŕtvych , o zatvorených školách a prevádzkach. Prestali sme sa stretávať s okolím, nakupovať-čo zase až taká bieda nebola ale naraz som mala oveľa viac času uvažovať a vnímať čo sa okolo nás deje.Niečo sa začalo meniť, v našej krajine aj vo svete.Občas som sa vyjadrovala na konto nákazy, že mi to príde akoby ponad svet preletelo práškovacie lietadlo a nešťastie sa začalo! Neviem,len ma to prirovnanie napadlo! Nepočítali sa ľudia ktorí umreli na rakovinu, chrípku či cukrovku ,pri nehodách  alebo preto, že nemali nárok a peniaze na adekvátne ošetrenie! Najdôležitejšie bolo dostať ľudí z ulíc, prevádzok, škôl,z podujatí-aj zo štrajkov za zvýšenie platu alebo dostatok práce!..

Akoby nikto netušil ako sa bude situácia naďalej vyvíjať.Vírus nemizne tak ako nevymizla žiadna choroba a riziko nákaz z iných vírusov a to napriek tomu, že sa na celom svete míňajú miliardy dolárov a eur na výskum a nové liečivá a predsa ľudia zomierajú..Zastávam názor ,že ani za peniaze si všetko nekúpiš ale potom som stretla človeka, ktorý mi oponoval, že to neplatí pre tých bohatých , ktorí hýbu svetom a určujú mu smer.Síce sú na svete vymedzený čas ale môžu si dovoliť všetko, čo im dnešný výskum a veda umožňuje! A potom aby z toho nerozbolela jednoduchého invalida hlava.

Napriek tomu, že netušíme čo nás čaká, či pôjdu deti do škôl a ľudia budú mať dostatok práce a prostriedkov na živobytie, napriek tomu ,že tohtoročné záplavy narobili mnoho škôd, že sa likvidujú malé spoločnosti a firmy, že hrozí Slovensku ekonomický a dopravný kolaps, niekto sa snaží odvrátiť pozornosť občanov od drsnej reality vyvolávaním afér okolo záverečných prác našich politikov. Som nestraníčka a ani jedna vláda sa nepostavila od revolúcie na ochranu pracujúceho človeka a rodiny a dnešnú vládu pokladám za najviac najslabšiu ale akonáhle vidím, že sa na Slovensku mrhá časom, energiou a priestorom na niečo také nezmyselné ako je napísaná práca z pred dvadsiatich rokov, odpájam sa od všetkých médií.Na jednej strane, ktorý študent si v škole nepomohol ako vedel, ale na strane druhej, ak by počas rokov štúdia nepreukázal nejaké vedomosti, nebol by pripustený k záverečným skúškam.A tak sa pýtam,ako by ovplyvnilo našu ekonomickú a existenčnú situáciu v krajine, keby sa pred dvadsiatimi rokmi neodpisovalo? Mňa skôr napadlo-občas som vo volebných komisiách-že by bolo vhodné zmeniť volebný zákon tak aby sa do vlády vďaka zlepencom nedostávali ľudia, ktorí ani nedostali väčšinové hlasy a tiež že by bolo vhodnejšie upraviť kandidátky a počet strán tak aby sa kandidáti dali prelustrovať pred voľbami a po voľbách by sme nemuseli strácať čas, peniaze nás všetkých na žabomyšie vojny, ktoré nám nedajú viac sociálnych, právnych a morálnych istôt a bezpečia. Všetku svoju energiu vynaložíme na budovanie krajiny a starostlivosti o občanov. A na to že aj vládny činitelia a poslanci budú dostávať svoje platy len za odvedenú prácu tak ako všetci ostatní zamestnanci v krajine a nie za vyrábanie afér, ktoré vlastne nikde nevedú a nič neriešia!

Pred časom dostal môj manžel pokutu od NDS z pred dvoch rokov 150 eur. Vraj sme medzi Zvolenom a B.B. prešli nejaký úsek po diaľnici bez diaľničnej známky.No možno! Dnes si to už nemôžme pamätať a tak sme pokutu vyplatili.Krátko na to sa v správach objavilo, že NDS za státisíce eur postavila mosty z polí do polí a ešte chce aby si to odfinancovali obce! Tentokrát som ale úplne presvedčená, že sme okolitému svetu na smiech!! Padajú nám mosty postavené v minulom storočí a ktoré sú už roky dopravne predimenzované a bez akejkoľvek starostlivosti,občania strácajú ,,pôdu pod nohami“ kvôli obmedzeniam a nerčitosti do budúcna,záplavy ničia dediny a komunikácie a niekto, bez toho aby si dal trošku námahy a prekonzultoval to s kompetentnými, vystavia nezmyselné a zbytočné objekty, možno z peňazí EU alebo daňových poplatníkov a kto by to riešil? Jedni pred dvadsiatimi rokmi odpisovali a tí ,,zodpovednejší“majú starosť ako s popísaným papierom z minulosti naložiť! Ale čo prítomnosť?! Pokiaľ viem minulosť nemôžme zmeniť, a ani nie sme tu tak dlho aby sme strácali čas s tým, čo vo všeobecnosti nemá pre nás žiadny význam. Myslím, že potrebujeme dosť energie, času a priestoru aby sme sa naučili nedostatky -skutočné nedostatky- pomenuvávať pravým menom a odstraňovať ich! A ešte lepšie-zabrániť aby k nim  vôbec dochádzalo.

 

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40475x
Priemerná čítanosť článkov: 2130x

Autor blogu

Kategórie