Založ si blog

Len moje myšlienky

Znova prichádza sedemnásty november-už po tridsiaty prvý krát. A znova sa chystáme vyjsť na námestia .Napriek riziku a vyhrážkam.Ako by sa čas zastavil a míľovými krokmi vrátil späť. Napriek sľubovanému pokroku ,rozvoju a zlepšovaniu životnej úrovne je u nás stále viac chudoby, neistoty, nezamestnaných a bezdomovcov.A dnes sa znova vyťahujú vodné delá a ozbrojenci sa stavajú proti obyčajným ľuďom, len aby pod rúškom imaginárnej ,,zodpovednosti,,zabránili občanom vyjadriť svoj nesúhlas.Akosi zabudli, že k moci sa dostávajú z vôle ľudu a niektorí aj vďaka zlému volebnému zákonu.

Od revolúcie sme si vytvorili centralizmus moci so sídlom v Bruseli, vymenili sme vlastné schopnosti za natrčenú dlaň, za finančnú závislosť sme sa vzdali možnosti rozhodovania o našej krajine a vlastnej identity.Otvorili sme hranice v ústrety neznámemu bez akejkoľvek kontroly, a ilúzia o slobodnom cestovaní nám zahmlila realitu, že ochrana hraníc je potrebná a cestovať sa dá aj pri kontrole.

Potom ako z čistého neba došlo k presídľovaniu Európy.bez zákonov a povinností pre prichádzajúcich..Z mnohých starousadlíkov Európy sa stali rasisti, nacionalisti, sebci a surovci, ktorí sa nechcú podeliť o svoju krajinu, ktorí nesúhlasia s prísunom ešte lacnejšej pracovnej sily ako sme my sami, namiesto toho aby zákony boli postavené tak aby platili pre každého podľa previnenia a trestného činu.

A tohto roku sa niekto zahral s dvoverou občanov takmer celej planéty.Vznikol vírus Corona , ktorý nezasiahol len nejaké krajiny, mestá alebo oblasti. Nevieme odkiaľ prišiel ale určite vieme, že putuje pekne-krásne od jedného oceánu k druhému.Svet už zasiahli všelijaké choroby a vírusy, mor ,cholera, vtáčia chrípka, prasačí mor, chrípka a jej vydarené mutácie, AIDS, Ebola..Ale nikdy to nezachvátilo celý svet..a nebolo to také devastačné voči ľuďom, ich právam a slobodám.Samozrejme okrem vojen..

Začiatkom roka som aj ja bola vážne chorá.Vysoké horúčky, bolestivý kašeľ, sťažené dýchanie, nechuť do jedla, bolesť celého tela. Corona už síce oblizovala hranicu našej krajiny ale keďže môj lekár bol na lyžovačke v Taliansku, ostala som bez ošetrenia, pretože v tom čase bolo chrípkové obdobie a veľmi veľa chorých ľudí. No nikto nás neoznačoval inak ako chorých, niečo som si zohnala v lekárni ale nepomáhalo to tak som dva týždne zakotvila v posteli. Po dvoch týždňoch som požiadala o snímok pľúc a vyšetrenie a konečne som dostala nejaké lieky na doliečenie a pomaly som sa dávala do poriadku.Nikto ma nestrašil,neoznačil ako pozitívnu. Mám už svoje roky,som invalidná dôchodkyňa a tak jasné, že určité obavy o seba som mala. Ale nepotrebujem aby mi to dennodenne niekto vtláčal do hlavy, aká je situácia nebezpečná,ako sa nemám stretávať s inými ľuďmi dokonca ani s rodinou! Hrôza!

Vyliečila som sa ale naraz ochorel celý národ! Karantény zdravých, bezpríznakových ľudí alebo, že po desiatich dňoch v izolácii vírus zaniká..Len tak , bez liekov! Keby sme oddelili ľudí, ktorí sú skutočne chorí na respiračné a iné choroby od tých, čo sú z nejakého dôvodu pozitívni ale zdraví aké by boli tie čísla? Ale my žijeme v núdzovom stave! Rozhodla tak skupina ľudí a naďalej si zahráva s našou slobodou. Strach a obmedzenia odporujú dobrovoľnosti ak hrozí, že bez testu nebude práca ani sloboda! Absurdné! chápem, že trinásť milionov zakúpených testov treba minúť a dať si ich preplatiť štátu za každú cenu! Preto sme sa nemohli pri testovaní pýtať na testy, pred nami ich dokonca vojak ukryl,brali nám údaje ale my sme netušili, kto nás testuje. A tie čísla po testovaní, to čo povedala armáda to platilo a starostovia a primátori ani nevedeli koho majú ,,pozitívneho,, .Prebehlo aj skartovanie testov len by čísla úspechu sedeli.i

Všetky tieto udalosti mi nezabránili uvažovať, prečo sa deje to čo sa deje! Čo je pravda a čo konšpirácia? Dokázala by som takto zmanipulovať svet? Spomenula som si na Číňanov, ktorí už roky nosia rúška pre zamorené ovzdušie, obmedzujú pohyb mimo bytov a pre smog dokoncaani nemôžu vetrať samozrejme o respiračné choroby núdzu nemajú.Potom som si uvedomila, že všetky ostatné choroby prestali existovať.A potom som si uvedomila, ako ľahko sa niečo také dá rozšíriť: vezmeme si na pomoc ŠTATISTIKU! zozbierané údaje o chorých a mŕtvych, zhrňme ich do jednej množiny, dajme im patričný názov napr.Corona . Strach z nového a nepoznaného je dobrý činiteľ, ľudia prestanú premýšľať o príznakoch, ktoré tu už boli v podobe možno aj zmutovanej chrípky a iných respiračných chorôb, prestanú si všímať že už nič iné ako nový vírus ani neexistuje! No a biznis s ochranými pomôckami sa môže rozbehnúť. A ak by si aj náhodou ľudia niečo všimli, ako strácajú slobodu, prácu, ako deti prestávajú chodiť do škôl a stretávať sa, vymyslia sa nové vyhlásenia, zákazy, núdzový stav. Len aby nikto nemohol protestovať. A ak sa tak aj stane použijú sa vodné delá a ozbrojenci! Nie proti výtržníkom ale človeka proti človeku. Neustále pripomínajúce informácie o tom ako je to zlé u nás domae aj vo svete, neustále dovolávanie sa našej zodpovednosti na úkor slobody,slobody pohybu,slobody slova a možnosti vyjadriť svoj nesúhlas a cielene vytváraný strach z nás majú vytvoriť tvárnu a poslušnú hmotu bez myslenia a bez názoru..

Preto pôjdeme sedemnásteho do Bratislavy.Nie sme príslušníkmi žiadnej strany, nepatríme medzi výtržníkov, a sme zodpovední, pretože nám ide o nás, o pokoj a istoty v krajine ,o naše deti a vnúčatá.A znova sa chceme pohybovať slobodne.

Ešte by ma zaujímalo na ktorú stranu sa prikloní naša pani prezidentka! Žena a najvyššia veliteľka našej armády! Dovolí aby na nás použili donucovacie prostriedky alebo sa postaví za svoj národ, ktorý jej vložil do rúk krajinu aj vlastnú budúcnosť!?

 

 

 

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

novela Trestného zákona, parlament

Poslanci majú v roku 2024 zarábať vyše 6600 eur. K platu patria ešte paušálne náhrady

26.04.2024 17:17

Plat poslanca určuje zákon o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov SR.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40528x
Priemerná čítanosť článkov: 2133x

Autor blogu

Kategórie