Založ si blog

Vŕta mi to v hlave. ..

Dnes sa jedna štvorčlenná rodina lúči so svojim otcom a manželom štyridsať ročným vojakom..Umrel na zápal pľúc, na zlyhávanie orgánov..Je to pre nás srdce drásajúca správa,ktorá okrem bolesti a smútku v našich hlavách vyvoláva stovky otázok. Dnes po roku tápania v neistote a núdzovom stave sa musím spýtať,že prečo napriek všetkým tým katastrofickým scenárom  sme ešte vždy neobrátili kameň na kameni aby sme zistili podstatu vzniku vírusu! Skonštatovali sme , že to zapríčinil netopier! Hoci netopier nie je lastovička! Od prvej chvíle sa vedelo, že najpotrebnejšie sú rúška! A testy! naraz boli tu! Za miliony eur! Už či sú zavádzajúce alebo nie, v každom prípade neliečia! Ale to nebol dôvod miliony na ne a na rúška a dezinfekcie previesť na hľadanie lieku proti vírusu! Zatvárame sa pred prirodzeným životom, počúvame aká je situácia zlá ale lekári nehovoria o tom ako veľmi sa snažia nájsť vhodný liek, máme laboratória, výskumy..

Vytvorila sa skupina niekoľkých ľudí nie na to aby spolu zo svetovými lekármi a vedcami hľadali adekvátne riešenie v podobe liekov ale na to aby zdieľali jediný svoj názor bez oponentov. Pričom len konštruktívne rozhovory rôznych názorov môžu viesť k nájdení tej správnej cesty! K záchrane životov. O tom sa síce veľa hovorí ale nestojí to za nič! príklad! Ak mi nezaberá acylpirín,nebudem ho na silu brať ale budem hľadať iný liek! mýlim sa?

Zaujímavé bolo, že od začiatku sa smelo zatvárať namiesto ,,liečiť,, tých dvoch troch ľudí ktorí sa objavovali! Druhá zaujímavosť bola, keď do ulíc vyšli,,deratizátori.. a postrekovali lavičky, ulice a dokonca aj smetné koše! pripomínalo mi to situáciu, keď akože púštny piesok nám znečistil autá, domy a okolie. nebolo jednoduchšie zobrať stery z lavičiek a porovnať ich napr. z obchodnými centrami alebo reštauráciami? Vtedy by sa dalo hovoriť, že robíme všetko preto aby sme ,,vírusu,,porozumeli a chránili sa pred ním. A možno bolo treba alebo aj je robiť aj vzorky ovzdušia..keď sa už rúškom musíme chrániť aj v prírode! Nie je to paradox?

Možno lekári dostali nariadenie lieky nejako nehľadať, okrem pľúcnych ventilácii-čo asi pri zápale pľúc nestačí- zato stačilo vytvoriť covidové oddelenia a obmedziť príchod nekovidových pacientov, hoci do nedávna platilo,čím skôr lekára navštívime, tým je väčšia šanca na záchranu! Dnes to stratilo opodstatnenie!

Jediným zázrakom, ktorý podľa všetkého na tento tajuplný vírus existuje je očkovacia vakcína. Horúca, na trh uvedená za pár mesiacov. Možno sa farma žralok Pfizer prerátal a nepočítal s tým, že aj iné spoločnosti si budú chcieť ukrojiť z miliardového koláča a tak tu už máme niekoľko horúcich vakcín,ktoré nás majú zachrániť. Firmy síce nepreberajú zodpovednosť za účinky vakcín ale vláda nás uisťuje, že nepotrebujeme lieky, len uveriť vakcínam a tomu, že situácia je zlá. Ale napriek tomu, že je zlá ani lekári nechcú zobrať na seba zodpovednosť za očkovanie. A čo horšie z nejakého dôvodu sa čoraz častejšie objavujú nové a nové mutácie. A tu ma znova napadá otázka, nebolo by vhodné kontrolovať vzduch ktorý dýchame namiesto nás?

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Za dva mesiace poslala Európa Kyjevu 6 miliárd eur, dieru po pomoci USA to nezacelilo

26.04.2024 06:25, aktualizované: 07:38

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40523x
Priemerná čítanosť článkov: 2133x

Autor blogu

Kategórie