Založ si blog

Satisfakcia. .. .

Na frekventovanej sociálnej sieti sa istý mediálne známy muž vyjadril na konto dnes toľko odsudzovaných ,,antivaxerov,, a označil ich za SVINE, ktoré by si mali za ošetrenie platiť! Na jednej strane sa naši politici vyhrážajú všetkým tým ľuďom, ktorý nezdieľajú ich názor, dokonca chcú trestať za nesúhlas a obviňovanie a na druhej strane smú politici či verejne známe osoby urážať obyčajných ľudí len preto, že nie sú na rovnakej myšlienkovej úrovni!  Chcela som sa na to dotyčného pána opýtať ale napriek tomu, že moje príspevky sú slušné, zakladajú sa len na mojich skúsenostiach, na porovnávaní informácií z rôznych strán, na mojich úvahách a názoroch, aj tak sú poväčšine cenzurované.

Ale áno,toto vyjadrenie ma neskutočne pobúrilo. tak ako urážky od bývalého premiera, ako urážky od ministra obrany , od novinárov a teraz od moderátora! Pýtam sa ,akým právom môže jeden občan urážať druhého?! Mám 58 rokov, som na čiastočnom invalidnom dôchodku, pretože napriek môjmu postihnutiu sa náš sociálny systém  takmer po 30 tich rokoch o mňa postaral tak ako postaral! Zvykla som si ale , že ma budú urážať, diskriminovať a oberať o vlastné názory a rozhodnutia tak na to si nehodlám zvykať! Možno, že mi zcenzurujú aj tento príspevok, ale bude to len ďalšie utvrdenie, že v našej krajine nová totalita naberá na neskutočných rozmeroch!

Dva krát sme túto chorobu prekonali! S ťažkým priebehom! V r.2020 a v r. 2021. Druhý krát to už zanechalo aj následky! Dva krát a bez lekárov! Pretože akonáhle ten podarený test ukáže pozitívnosť,pacient je odsunutý za zatvorené dvere a napriek ,,smrteľnosti choroby,,si má poradiť sám …alebo z telefónom! Protirečenie, ktoré nikdy nepochopím. Celý život som žila v presvedčení, že ak ochoriem, tak sa s dôverou môžem obrátiť na ošetrujúceho lekára, ktorý študoval medicínu na to aby ľuďom pomáhal, prisahal na to…Dnes namiesto lekárov chodia policajti a naši politici nás presviedčajú o ideálnosti liečby cez telefón! Alebo chorí vystávajú na ulici, v zime  a v hlúčikoch aby čakali na sestričku, ktorá im prinesie recept…Volala som aj záchranku, pretože manžel bol na tom veľmi zle! Dva krát! Starala som sa o neho ale bolo to veľmi zlé! No napriek tomu mi bolo povedané, že je lepšie , že je doma.a že v podstate ešte dýcha! Vtedy som pochopila, prečo sa asi ľudia do nemocnice dostávajú tak neskoro, že im pľúcna ventilácia skôr ublíži ako pomôže! Hoci si neviem predstaviť, čo by to urobilo s mojim mužom, keď mal pľúca plné hlienu a nezastaviteľný kašeľ, sprevádzaný vysokými horúčkami! Po mesiaci smel ísť na rengen pľúc, kde sa potvrdilo, že má stále silný obojstraný zápal pľúc! A následky má do dnes!

Tak prečo neverím očkovaniu??? V našej rodine máme rôzne názory a robíme rôzne rozhodnutia,ale vždy sme zostali rodinou! Rešpektujeme sa navzájom a neurážame sa!  Tak čo mňa odrádza od očkovania? Skutočnosť, že napriek ,,dokonalosti,,vakcín dnes práve očkovaní robia cirkus, cítia sa ohrození, majú pocit, že majú právo diskriminovať, podplácať, urážať a obmedzovať tých, ktorí o očkovaní pochybujú!Od rána do večera nám médiá masírujú mozgy štatistikami a vyhrážkami, čo sa stane ak sa zaočkovať nedáme! A čo sa stane!? Ak si moje telo doteraz poradilo z vážnymi chorobami, mám nádej, že moja imunita je v celku dobrá. Napriek môjmu postihnutiu som sa liekom vždy snažila vyhnúť a žiť tak aby moje telo zvládalo aj ťažké situácie  a nespolieham sa na to, že ak si vezmem vakcínu všetko sa vyrieši…To mi hlava neberie..Znova prečo pochybujem o očkovaní? Aj preto, že ak malo byť dokonalé, dnes nás médiá presviedčajú o ďalšej dávke ,teda tretej, lebo tá je už na 90 percent úspešná…A napriek všetkým tým opatreniam ako to nazývajú naši politici ,,mutácie,,sa behom roka akoby vysypali z vreca! Tak načo je očkovanie??? Tak je jasné, že opakovanie vakcinácie firme Pfizer prináša do vrecka nové a nové miliardy a šírenie strachu, nátlak a diskriminácia politikom ,,poslušnosť a ovládanie občanov,,!

Prečo to všetko považujem za nezmysel?? Kedysi som sa liečila v Tatrách celý rok. Celý rok na lôžku! A napriek tomu denne nás sestričky s posteľami vynášali na veľké terasy na čerstvý vzduch! Takmer za každého počasia! Dnes ťažko dýchajúcim strkáme do úst trubice v snahe dostať do chorých pľúc vzduch a ak neprežijú,zvaľujeme to na nezaočkovanosť! Napriek tomu zdraví ľudia majú povinnosť obmedzovať dýchanie,prísun čerstvého vzduchu, dokonca sa neštítime obmedzovať prísun vzduchu  a otužovanie a pohyb aj deťom! Olizovať oslintané rúška a znovu vdychovať to, čoho sa naše pľúca zbavujú! a tým vlastne vytvárame živnú pôdu pre ďalšie plesňové a dýchacie ochorenia, ktoré môžeme zvaľovať na nezaočkovaných!

A ak si vláda zmyslí, že očkovanie musí byť povinné, bude to svedčiť len o tom, aby nebolo možné porovnať situáciu očkovaných s neočkovanými… tak to vidím ja,vďaka tomu nátlaku a urážkam ktoré sa nám dostávajú!!!

 

Nech je už môj príspevok ohodnotený akokoľvek, nikoho som neurážala, je to môj názor, moje skúsenosti, moje právo vyjadriť sa,že nikto nemá právo nazvať mňa a mne podobných Sviňou! Ani  pán Forgáč,  ani pán Matovič, Naď a vám podobní, ktorí buď s pozície moci a peňazí, ktoré máte z daní a vôli občanov klesáte tak hlboko,a ani z pozície zaočkovanosti, lebo ak sa tak veľmi obávate nezaočkovaných, tak potom ste to práve vy, čo vakcíne najmenej dôverujete….

Aj preto o všetkom pochybujem…

Ale napriek tomu všetkým prajem pekné a pokojné sviatky, pretože choroby tu budú vždy, rovnako ako vznik či zánik života…Podstatné je aby sme ostali ľuďmi, slušnými, čestnými, otvorenými, rôznorodými…ale ľuďmi…

Právomoc. .či , ,svojmoc, ,. ..

25.04.2023

Podľa Wikipédie je právomoc ,,súhrn oprávnení a povinností,ktoré zákon priznáva danému orgánu na výkon jeho činnosti,, .Nepíše sa tam, že by akýkoľvek orgán mal neobmedzenú moc rozhodovať a neniesť zodpovednosť za výklad zákona, jeho zneužitie alebo ignorovanie povinností! Nemôže byť dobrý zákon, ktorý by ,,orgánom,, dovoľoval rozhodovať o chode krajiny [...]

Tak to vidím JA. ..

17.05.2022

Tohoročná jar je naozaj krásna! Voňavo všetko rozkvitlo a zazelenalo sa sviežosťou…Až sa z toho jednému zatočí hlava.. akoby nám príroda chcela vykompenzovať dvojročné covidové šialenstvo.. Nie som si istá, či naozaj pominulo alebo ho len pozastavili, aby ,,zodpovední,,nemuseli prijať zodpovednosť za nekontrolovateľnosť ,,prichádzajúcich. No kto vie? Smola je, že [...]

Hoax, paradox alebo len nezmyselné hospodárenie. .. .? ??

08.04.2022

Počas deväťdesiatych rokov sa rozdelilo Československo, pretože nás trápil ,,pražský,, centralizmus! To sa nám síce splnilo ale naplniť túžbu po nezávislosti sa nijako nepodarilo. A čo sa týka centralizmu, ten sa zdvojnásobil. Jeden je v Bruseli a druhý v Bratislave. Ťažko povedať , ktorý je horší…Ale asi ten Bratislavský, pretože je náš [...]

F-35 / Stíhačka F-35 /

Do poľského vojska sa vracajú husári, tentoraz však ako najmodernejšie stíhačky F-35

30.04.2024 07:36

Hodnota celého kontraktu predstavuje 4,6 miliardy dolárov.

Vrtuľník

Pri páde armádneho vrtuľníka na severe Kolumbie zahynulo deväť vojakov

30.04.2024 07:04

Vrtuľník mal dopraviť zásoby pre vojakov v oblasti mesta Santa Rosa del Sur, kde v poslednej dobe prebiehajú boje medzi ľavicovou gerilou a drogovým gangom.

depozitár, Múzeum SNP, Banská Bystrica

Rarita v Múzeu SNP: Prvého mája sprístupnia skvosty, ktoré viac ako polstoročie verejnosť nevidela

30.04.2024 07:00

Mnohé autentické uniformy, zbrane, prilby, kufre a rôzne osobné veci ľudí, ktorí riskovali svoj život v Povstaní priamo na bojisku, sa konečne dostali „na svetlo sveta“.

Sophie, Ukrajina, vojna na Ukrajine

ONLINE: Rusi majú priestor pre budúce útoky. Zelenskyj sa sťažuje, že pomoc prichádza pomaly

30.04.2024 06:30

Rusi kontrolujú takmer pätinu Ukrajiny a majú možnosť útočiť viacerými smermi. Zelenskyj hovorí, že zbrane na Ukrajinu síce už prúdia, ale pomaly.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 19
Celková čítanosť: 40561x
Priemerná čítanosť článkov: 2135x

Autor blogu

Kategórie